4 مرحله تا پیاده سازی استراتژی PBN

خلاصه مقاله:در این مقاله با 4 مرحله اساسی از فرایند پیاده سازی استراتژی PBN  برای بهبود سئوی سایت‌تان آشنا خواهید شد …

استراتژی PBN یکی از چالش‌برانگیزترین تکنیک‌ها در فرایند بهینه سازی سایت محسوب می‌شود. بسیاری از کارشناسان سئو معتقدند لینک‌سازی به کمک بلاگ‌های خصوصی منسوخ شده است و استفاده از آن تنها می‌تواند به جریمه گوگل منتهی شود. در سمت مقابل، سئوکاران زیادی نیز هستند که از این تکنیک به عنوان یکی از بهترین روش‌ها برای ارتقای سئو سایت یاد می‌کنند. با تمام تفاسیر استفاده از لینک‌سازی چند لایه برای کسب رتبه می‌تواند برای سایت‌هایی که در حوزه‌های پر رقابت فعالیت می‌کنند، بسیار مفید باشد، البته اگر به درستی انجام شود. اما اگر در حوزه کاری شما رقابت شدیدی وجود نداشته باشد، می‌توانید تنها با تکیه بر تولید محتوا و شاید کمی لینک‌سازی رتبه خوبی کسب کنید.

با این وجود برای کسب‌وکارهایی که رقیب زیادی دارند، قضیه کمی فرق می‌کند. اگر می‌خواهید سایت خود را در کلمات کلیدی سخت و پر رقابت، در رتبه‌های برتر مشاهده کنید، PBN می‌تواند برگ برنده شما باشد. اما سوالی که مطرح می‌شود، این است که: بهترین استراتژی در PBN برای سئو وب سایت چیست؟ در ادامه به طور دقیق به بررسی این تکنیک خواهیم پرداخت.

4 مرحله تا پیاده سازی استراتژی PBN

4 مرحله تا پیاده سازی استراتژی PBN

استراتژی PBN چیست؟

بسیاری از کاربران پاسخ سوالات خود را در موتورهای جستجو دنبال می‌کنند. کافی است موتور جستجو خود را باز کنید و یک سرچ ساده انجام دهید: استراتژی PBN چیست؟ در این صورت احتمالا با جملات تکراری زیادی مواجه می‌شوید. Private Blog Network که به Private Backlink Network نیز شناخته می‌شود، تنها می‌تواند نام کامل این مفهوم باشد. همچنین شبکه بلاگ خصوصی اگرچه ترجمه دقیقی از عبارت بالا است، اما نمی‌تواند درک عمیقی از مفهوم این تکنیک به شما ارائه دهد. بنابراین اجازه دهید با یک مثال کاربردی با این تکنیک از سئو خارج صفحه بیشتر آشنا شویم:

استراتژی PBN چیست؟

استراتژی PBN چیست؟

گوگل بارها اعلام کرده که کمیت و کیفیت بک‌لینک‌های دریافتی یکی از فاکتورهای مهم در رتبه بندی نتایج است. در روش پی بی ان سئوکاران تلاش می‌کنند تا بک لینک‌های زیادی را از وبلاگ‌های مختلف دریافت کنند. به این صورت رتبه سایت اصلی که در لایه اول قرار دارد، با رشد چشمگیری مواجه خواهد شد. اما این پروسه چگونه انجام می‌شود؟

در این روش سئوکاران تعداد زیادی از وبلاگ‌ها را برای دریافت بک لینک انتخاب می‌کنند یا می‌سازند. سپس با لینک‌دهی به سایت اصلی تلاش می‌کنند تا ارزش سایت را افزایش دهند. اما این تمام کار نیست، چرا که در ادامه لایه‌های بعدی به استراتژی اضافه خواهد شد. در این مرحله سعی می‌شود تا با لینک دهی به لایه‌های دوم، ارزش این وبسایت‌ها نیز نزد گوگل بیشتر شود. این کار به طور غیر مستقیم به بهبود سایت اصلی کمک خواهد کرد.

اما نکته‌ جالب این است که این پروسه از سئو سایت تنها به 3 لایه ختم نمی‌شود. بلکه سئوکاران می‌توانند برای دریافت نتایج بهتر لایه‌های بعدی را به برنامه خود اضافه کنند.

تکنیک پی بی ان

تکنیک پی بی ان

بهترین استراتژی در PBN برای سئو وب سایت چیست؟

حالا شاید مفهوم PBN یا همان Private Blog Network را بهتر درک کرده باشید. اما پیاده سازی این روش به همین سادگی‌ها هم نیست. چرا که باید با اصول و مراحل ساخت PBN به خوبی آشنا باشید. در غیر این صورت باید منتظر جریمه‌های سنگین گوگل بمانید.

در ادامه 4 مرحله از پیاده سازی استراتژی PBN را با هم مرور خواهیم کرد:

مرحله 1: دسته بلاگ بسازید

اولین قدم در بهبود سئو سایت با استفاده از پی‌بی‌ان، ساخت دسته بلاگ است. دسته بلاگ یا مجموعه‌ای از بلاگ‌ها را می‌توانید به روش‌های مختلفی آماده کنید. شما می‌توانید از سرویس‌های بلاگ رایگان فارسی و خارجی استفاده کنید یا این که چند سایت برای خود بسازید. این روزها به کمک سیستم‌هایی همچون وردپرس ایجاد وبسایت با هزینه‌های پایین، حتی رایگان، بسیار ساده است. بنابراین نباید پیدا کردن چند وبلاگ برای‌تان کار سختی باشد.

البته موضوعی که در این مرحله اهمیت دارد، ارزش سایت انتخابی است. اگر وبلاگی را انتخاب کرده‌اید، باید از ارزش آن نزد گوگل اطمینان حاصل کنید. در چنین مواقعی توجه به اسپم اسکور و دامین اتوریتی می‌تواند به شما کمک کند. همچنین اگر قصد راه اندازی وبلاگی را دارید، باید با تولید محتوای مناسب، ابتدا امتیاز آن را افزایش دهید.

مرحله 2: تحقیق کلمه کلیدی را شروع کنید

یک اشتباه رایج در استراتژی PBN عدم توجه به تحقیق کلمه کلیدی است. حتما می‌دانید لینکی که دریافت می‌کنید، باید از سایتی متناسب با حوزه کاری شما باشد. در غیر این صورت نمی‌تواند ارزش خلق کند. اما این تنها نکته مهم نیست. سایت‌هایی که در زیر لایه قرار می‌گیرند، باید و باید بازدید کننده نیز داشته باشند. اگر می‌خواهید در این تکنیک موفق باشید، به این نکته دقت زیادی کنید. اما برای جذب ترافیک یک سایت نوپا چه کار باید کرد؟

شاید پاسخ این سوال برای افرادی که آشنایی کمی با سئو دارند، سخت باشد، اما اگر تجربه خوبی با این علم دارید، حتما می‌دانید که برای جذب ترافیک اولیه در سایت‌های نوپا، بهتر است به سمت کلمات کلیدی بلند یا به اصطلاح long tail بروید. فراموش نکنید که شما نمی‌خواهید با جذب ترافیک فروش‌تان را منفجر کنید، بلکه تنها می‌خواهید کمی به ارزش صفحات لایه ها بیفزایید.

مرحله 3: شروع به تولید محتوا کنید

گام سوم در استراتژی PBN آغاز تولید محتوا هدفمند و حرفه‌ای است. در این مرحله مطابق تحقیق کلمات کلیدی باید برای بلاگ‌های خود محتوا بنویسید. دیگر همه می‌دانند که محتوا باید یونیک و منحصر به فرد باشد. اگر از محتوای کپی استفاده کنید، در واقع تمام زحمات خود را به باد داده‌اید. بنابراین سعی کنید محتواهای کاربرپسند و یونیک بنویسید. اگر خودتان وقت کافی ندارید، یک نویسنده محتوا استخدام کنید.

مرحله 4: لینکدهی را از لایه‌های بالا شروع کنید

حالا زمان برداشت است. درست مانند کشاورزی که پس از زحمات زیاد منتظر برداشت ثمرات خود است، شما نیز اکنون باید با دریافت لینک مزد زحمات خود را دریافت کنید. در این مرحله باید لینک سازی را آغاز کنید. پیشنهاد من این است که فرایند لینک سازی از لایه‌های بالایی آغاز شود. به عبارتی بهتر است ابتدا از لایه دوم به سایت اصلی لینک دهید. سپس از لایه‌های سوم به لایه دوم لینک بفرستید و همین پروسه را ادامه دهید.

فراموش نکنید که استراتژی PBN ریسک بالایی دارد. بنابراین باید نهایت تلاش خود را انجام دهید تا گوگل متوجه این تکنیک شما نشود. بهتر است برای بهبود لینک سازی، برخی از لینک‌ها را نیز بین لایه‌ها ارسال کنید، مثلا از لایه سوم مستقیم به لایه اول پیوندی بفرستید. همچنین می‌توانید تعدادی از لینک‌های خود را به صفحات دیگری از وب ارسال کنید. به این ترتیب گوگل به شما شک نخواهد کرد.

آیا PBN برای سئو سایت موثر است؟

استراتژی PBN یکی از تکنیک‌هایی است که کارشناسان سئو نظرات متفاوتی نسبت به آن ارائه می‌کنند. متخصصین زیادی استفاده از شبکه خصوصی بلاگ را یک تکنیک منسوخ شده می‌دانند که استفاده از آن تنها می‌تواند باعث جریمه سایت شود. این در حالی است که سئوکاران زیادی از این روش به عنوان بخشی از استراتژی خود در سئو وبسایت استفاده می‌نمایند.

به هر ترتیب بسیاری از وبسایت ها از پی بی ان برای بهبود سئو سایت استفاده کرده و نتایج خوبی نیز کسب‌ نموده‌اند. بنابراین نمی‌توان از اهمیت این روش غافل شد. اما اگر حوزه کاری شما پررقابت نیست، بهتر است به جای تمرکز روی استراتژی پرریسکی مانند PBN روی سئو داخلی و مباحث فنی سایت خود کار کنید. به این صورت نتایج پایدارتری کسب خواهید کرد.

 

 

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *